Ιστορία

Η Ομάδα “Attica Springboks” δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2000.

Το όνομα της ομάδας προέρχεται από τη σύνθεση της ονομασίας της νοτιοαφρικανικής εθνικής ομάδας ράγκμπι « Springboks » (νοτιοαφρικανικές γαζέλες), με τον τόπο ίδρυσής της (Αττική), καθώς πολλά ιδρυτικά μέλη ήταν έλληνες προερχόμενοι από τη Νότιο Αφρική.

Οι ομάδες

  • Séniors: περίπου 30 παίκτες, πρωταθλητές Ελλάδος το 2012 στο Union και 2008,2012 στο Sevens
  • Κάτω των 16 (U16) και κάτω των 18 (U18) ετών : υπό ανάπτυξη
  • Γυναικεία ομάδα: υπό ανάπτυξη
  • Η Ακαδημία: 40-50 παιδιά (από 5 έως 17 ετών)
  • Βετεράνοι: 20 άτομα, εκ των οποίων 12 έχουν δελτία και συμμετέχουν στην ομάδα ανδρών

 

Η σχολή του rugby ή Η Ακαδημία του Attica Springboks Rugby

Στις αρχές του 2001, η Ακαδημία αποτελεί μέρος του συλλόγου Attica Springboks Rugby.

Πολλοί νέοι της Ακαδημίας, προέρχονται από την Ελληνογαλλική Σχολή της Αθήνας, γεγονός που οφείλεται στην εθελοντική συμμετοχή της ομάδας μας τα δυο τελευταία χρόνια στην <Έναρξη της εθνικής ημέρας του σχολικού αθλητισμού > και στη δράση << Νοιώστε σπορ >>, ένα πρόγραμμα που συνδιοργανώνεται με το Γαλλικό Υπουργείο επί των σπορ, και την Γαλλική Εθνική Επιτροπή των Ολυμπιακών Σπορ ( CNOSF)  με στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στις ωφέλειες των σπορ για την υγεία.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2011-2012, ανέβηκε η θεατρική παράσταση < Voyage en Ovalie> με θέμα τις αξίες αυτού του σπορ.

Το rugby είναι ένα μάθημα ζωής που οι προπονητές και οι της Ομάδας μας, Έλληνες, Γάλλοι και άλλοι ξένοι που ζούνε στην Ελλάδα, μεταδίδουν στους νέους.

Η Ακαδημία έχει ως στόχο, όχι μόνο την εκμάθηση των κανόνων και της τεχνικής του rugby, αλλά επίσης τη μύηση στο πνεύμα αυτού του σπορ και στις αξίες του: φιλία, συνεργασία, ομαδικό πνεύμα, σεβασμός του αντιπάλου, βασικές αξίες για να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Αποστολή της Ομάδας μας είναι να διατηρήσει σταθερές σχέσεις με το σχολικό περιβάλλον, τόσο το γαλλικό όσο και το ελληνικό ή La tâche de notre Club est de maintenir des relations constantes  avec le milieu scolaire  tant français que grec ή αλλοδαπών, ώστε να επιτρέψει στα παιδιά να προετοιμαστούν και να προσαρμοστούν καλύτερα για μια κοινωνία σε πλήρη μετάλλαξη, που πρέπει να καταπολεμήσει την αγένεια και να δεχτεί το συλλογικό πνεύμα, βάση του αυτοελέγχου μας και εγγύηση για το μέλλον μας.

 

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας.

Το Δημοτικό Στάδιο στα Γλυκά Νερά βρίσκεται σε ιδανικό σημείο για τους κατοίκους της Αθήνας και των προαστίων.

Επιπλέον, καθώς βρίσκεται κοντά στον περιφερειακό του Υμηττού (Αττική Οδός), είναι εύκολη και άμεση η πρόσβαση από άλλες περιοχές της Αττικής.

 

Οι αθλητικές διοργανώσεις της ομάδας :

Οι εβδομαδιαίες προπονήσεις

Οι φιλικοί αγώνες με άλλες Εθνικές και Διεθνείς ομάδες

Το Unity Cup 2013/2014

Το Ετήσιο τουρνουά του XV de Gaule (Δεκαπέντε της Γαλατίας)

 

Οι διάφορες διοργανώσεις της ομάδας μας στη διάρκεια της χρονιάς:

  • ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ GALA «BLACK TIE BALL »  (χοροεσπερίδα για το τέλος της χρονιάς)
  • Κάθε χρόνο τον Μάιο Το Τουρνουά XV de Gaule (Δεκαπέντε της Γαλατίας)

Και πολλές άλλες διοργανώσεις σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς